Important objectives for BG 2nd semester

Important objectives for BG 2nd semester

Today in this article students information platform provide you important questions of Economics for BG 2nd semester. Read all questions carefully. 
1) which one of the following is related to the commodity money ? 
A) Stones   B) Cattles  C) Grains  D) All of these
Answer :- All of these
2) which of the following is a concept of broad money ? 
A) M1  B) M2  C) M3  D) All of these
Answer :- M3
3) inflation is a situation where? 
A) Prices are falling  B) Value of money is falling
C) Value of money is rising  D) All of these
Answer :- Value of money is rising
4) Stagflation is a situation where the economy faces? 
A) Inflation  B) Stagnation  C) None of these D) All of these
Answer :- Stagnation
5) which of the following is not a function of a commercial bank? 
A) Accepting deposits  B) Issuing currency  C) Advancing loans  D) Credit creation 
Answer :- Advancing loans
6) which of the following represents the major functions of the central bank? 
A) Note issuing agency  B) controller of credit  C) Banker to the government  D) All of these
Answer :- All of these
7) Deflation means ? 
A)  Falling price level  B) Rice in price level  C) Increase value of money  D) None
Answer :- Falling price level
8) The quantity theory of money was developed by? 
A) Marshall  B) Keynes  C) Ricardo  D) Fisher
Answer :- Fisher
9) Fiscal policy is a policy of the? 
A) Central bank  B) Government  C) Finance commission  D) Finance Minister
Answer :- Government
10) The objective of monetary policy is? 
A) To print notes of desired denominations
B) To control cost and supply of money
C) To provide loan to government
D) None of these
Answer :- To print notes of desired denominations
If you want more important questions then comment below. 

4 thoughts on “Important objectives for BG 2nd semester”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home
Follow Me On Insta
Google News
Search
error: Content is protected !!