Most important mcqs for 2nd semester part 2nd

Most important mcqs for 2nd semester part 2nd

Today I will provide you most important multiple choice questions of economics subject for 2nd semester, students are requested to read all questions carefully. 
1) keynes’s multiplier is known as? 
A) Investment multiplier  B) Employment multiplier
C) Foreign trade multiplier  D) Saving multiplier
Answer :- Investment multiplier
2) khan’s multiplier is known as? 
A) Investment multiplier  B) Employment multiplier
C) Foreign trade multiplier  D) Saving multiplier
Answer :- Employment multiplier
3) Decrease in money supply shift the LM curve to the? 
A) Right  B) Left  C) No change  D) Any of these 
Answer :- Left
4) Increase in government expenditure shift IS curve to? 
A) Right  B) Left  C) No change  D) Any of these
Answer :- Right
5) The steepness of the IS curve depends on? 
A) Change in interest  B) Size of the multiplier 
C) Both  D) None
Answer :- Both
6) in the IS curve which are the variables are in equilibrium? 
A) Investment  B) Saving  C) Both  D) None
Answer  :- Both
7) In the LM curve which are the variables are in equilibrium? 
A) Md  B) Ms  C) Both  D) None
Answer :- Both
8) ISLM is used to determine? 
A) Income  B) Interest  C) Both  D) None
Answer :- Both
9) When aggregate economic activity is increasing, the economy is said to be in? 
A) An expansion  B) A contraction  C) A peak  D) None
Answer :- An expansion
10) A business cycle has? 
A) Three Phases  B) Four phases  C) Five phases  D) None 
Answer :- Four phases. 
Stay with us more questions will be provided soon. 

1 thought on “Most important mcqs for 2nd semester part 2nd”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home
Follow Me On Insta
Google News
Search
error: Content is protected !!